Thursday, January 27, 2022
Home > Uncategorized > 5 beste musea in Medan die je moet bezoeken

5 beste musea in Medan die je moet bezoeken

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

In verschillende steden vind je musea, ook in Medan. Als je toevallig aan het picknicken bent in Medan en een museum wilt bezoeken, dan lees je het juiste artikel. De reden is dat je hier enkele van de beste museumaanbevelingen krijgt die verplicht zijn en een bezoek waard zijn.

Beroemd museum in Medan dit kan een optie zijn om vakanties of weekenden door te brengen. U kunt vrienden, vrienden of familie uitnodigen om een ​​van de beroemde musea in Medan te bezoeken om vermoeidheid te verlichten en inzicht te geven in de verschillende interessante informatie die u in het museum vindt.

Een bezoek aan een beroemd museum in Medan zal ook bijdragen aan uw referenties, vooral over geschiedenis. Bij deze gelegenheid hebben we 5 beroemde musea in Medan samengevat die interessant zijn om te bezoeken en elk van hen is uitgerust met verschillende unieke kenmerken. Hier zijn 5 beroemde musea in Medan die het verdienen om te worden opgenomen in uw weekendvakantielijst met uw naasten!

1. Het North Sumatra State Museum is een verzameling culturele en historische collecties in Medan

Het eerste aanbevolen museum in Medan bevindt zich op Jalan HM. Joni Nee. 15, Medan. De architectuur van dit museum is zeer uniek, waar het museum werd gebouwd met de architectuur van een traditioneel huis dat typisch is voor Noord-Sumatra. Er zijn verschillende kamers in dit museum. Deze kamers hebben een verzameling van een aantal historische voorwerpen uit verschillende tijden. Er is een kamer met voorwerpen uit de prehistorie, de oude cultuur van Noord-Sumatra en uit andere tijden. Niet alleen dat, de kamers bevatten ook voorwerpen van verschillende stammen in Noord-Sumatra.

2. China Town Site Museum, de beste plek om te genieten van Chinese stadsartefacten

Dit is een museum in Medan dat archeologische voorwerpen uit de stad China bewaart. De Chinese stad in Medan ligt aan de oevers van het Siombak-meer, Paya Pasir Village, Medan. Terwijl de site van het City of Love Museum zich op Jalan Kota Cina No. 65. Er zijn verschillende items van hoge waarde in dit museum. Keramiek- en aardewerkscherven, goud en munten zijn er enkele van. Er is ook een diorama met de activiteiten van de Chinese stadsgemeenschap in de 12e eeuw. In het diorama waren destijds verschillende exportgoederen te zien, zoals goud, rotan, honing en hars.

3. Rahmat Museum and Gallery, de beste plek om te genieten van de speciale gerechten van de jungle

Als je een dierenmuseum wilt zien, moet je dit museum bezoeken. Het museum is gevestigd op Jalan Letjen S Parman nr. 309 heeft verschillende collecties dieren die bewaard zijn gebleven. De dieren in dit museum komen uit verschillende delen van de wereld, van Indonesië tot het buitenland. Berggeiten, Komodo-draken en verschillende Afrikaanse dieren zijn enkele van de dieren die je kunt vinden in het Rahmat Museum and Gallery.

4. TNI Struggle Museum voor toeristen die de geest van nationalisme willen aanscherpen

Dit museum bevindt zich op Jalan Zainul Arifin No. 8 Petisah-dorp, Petisah-district, Medan. Wanneer je dit museum binnengaat, zie je verschillende historische voorwerpen die de grote strijd van de TNI tijdens de strijd beschrijven. Al deze voorwerpen bevinden zich in bijna elke kamer van dit museum met twee verdiepingen. De items omvatten de eerste Indonesische vlag in de stad Medan, foto’s en schilderijen tijdens de strijd, geslepen bamboe en verschillende andere wapens die in het verleden door de TNI en jagers werden gebruikt.

5. Het huis van Tjong A Fie, de beste plek om te genieten van de Indonesische en Chinese Peranakan-cultuur

Deze laatste museumaanbeveling was vroeger het huis van iemand die Tjong A Fie heette. Tjong A Fie is zelf een succesvolle Chinese zakenman in de stad Medan. De architectuur van de gebouwen uit het verleden is erg dik in het museum van dit voormalige huis. Het draagt ​​zeker bij aan de attractie plus zijn eigen esthetiek in dit museum.

Als je naar het huis van Tjong A Fie wilt, moet je gewoon naar Jalan Ahmad Yani No. 105, Medan. Bereid een zak voor IDR 35.000 voor wanneer je dit museum binnengaat. Dit geld moet u betalen als toegangsbewijs.

Wonderful Indonesia

Dat zijn er enkele aanbeveling van het beste museum in Medan die je moet bezoeken. Ik hoop dat het je helpt om op een museumtour in Medan te gaan, oké! Als je nog meer informatie nodig hebt, ga dan naar de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *