Thursday, January 27, 2022
Home > Uncategorized > 5 coole en populaire toeristische attracties rond de Borobudur-tempel

5 coole en populaire toeristische attracties rond de Borobudur-tempel

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Als je naar Yogyakarta gaat, voelt het niet goed als je dat niet hebt gedaan gestopt bij de Borobudur-tempel in Magelang, Midden-Java. Je hebt maar ongeveer 1,5 uur rijden nodig van het centrum van Yogya.

Ga na het verkennen van Borobudur echter niet meteen naar huis, want eromheen zijn er enkele coole tours die momenteel populair zijn. Wat is er, hè? Kom op, kijk eens naar de onderstaande lijst:

1. Het is leuk om onder het genot van een kopje koffie aan de voet van de berg te schuilen: Wanaprastha

De bamboe-uitkijkpost bevindt zich niet ver van het basiskamp voor het beklimmen van de berg Andong, omgeven door groene rijstvelden. Mount Merbabu wilde een kijkje achter hem niet missen. Dat is de charme die je aantreft in Wanaprastha, een favoriete toeristenplek in de vorm van een bamboetoren.

De bovenste binnenplaats en torenspits zijn plaatsen die je niet mag missen voor selfies. Aangezien deze plek eigenlijk een coffeeshop en bar is, mag je de kans niet missen om te genieten van koffie met frisse berglucht, oké? En nu de vraag, koffie in je linkerhand en camera in je rechterhand, kun je hier een selfie maken?

2. De schoonheid van de lente in Magelang City: Senopati Nursery

Wist je dat er een plek in het midden van Magelang City is die momenteel in het voorjaar is? De naam is Senopati Nursery. Als u deze tuin bezoekt, hoeft u niet ver te gaan om met uw gezin naar het buitenland te gaan om de lente te voelen. Diverse bloemplanten zoals orchideeën, jasmijn, rozen en anjers staan ​​hier netjes gerangschikt. De beheerder vergeet ook niet om creatieve selfie-punten te voorzien, zoals in een tunnel vol ranken, een muur vol kleurrijke sierplanten of een oranje gebouw midden in de tuin.

Vanuit dit gebouw zie je ook de unieke vorm van de bloementuin van bovenaf en de prachtige bergen in de verte. Senopati Nursery heeft ook twee kassen, die elk worden gebruikt voor een beschadigde plantenkliniek en een plantenraam. Hier kun je leren hoe je planten moet verzorgen en kweken, en hoe je zaden kunt kopen om de lente in je eigen huis te creëren.

Hoe? De lente is hier toch niet minder mooi dan in het buitenland? En de positieve kant, deze lente duurt het hele jaar door!

3. De natuurlijke romantiek van de Merbabu-poort: Bukit Grenden

Deze heuvel is het startpunt van de klim die het dichtst bij de top van Merbabu ligt. Dat is natuurlijk een garantie dat je geboeid zult worden door zijn natuurlijke charme en koele lucht, toch? Dit is wat je verwelkomt in Bukit Grenden, het dichte dennenbos gehuld in mist en de top van Merbabu die stevig in de verte staat. Dit dennenbos is uitgerust met vele unieke selfie-punten, zoals uitkijkposten, dwerghuizen en prieeltjes met unieke snuisterijen. Het selfie-punt dat je niet mag missen is het bamboe podium aan de rand van de rotsklif. Zie je het bord met de tekst “Wanneer gaan we hier trouwen?”? Voor degenen die verlegen zijn en het moeilijk vinden om rechtstreeks te spreken, wijs het gewoon aan! OKE!

4. Bereid uw camera voor om foto’s te maken in de “camera”: Camera Home

Blijkbaar is de oprichter van dit camerahuis geen fotograaf, maar een ervaren schilder genaamd Pak Tonggol. Het exterieurontwerp van dit gebouw heeft de vorm van een gigantische spiegelreflexcamera. Hoewel deze “camera” geen foto’s kan maken zoals een echte camera, bevat hij veel unieke en interessante foto-objecten.

Zodra u de “camera” betreedt, wordt u getrakteerd op een verscheidenheid aan interessante en mooie schilderijen van de eigenaar van het huis. Er zijn ook schattige en creatieve stoelen die perfect zijn om te stylen en foto’s te maken. Het meest interessante deel van de “camera” is een uniek driedimensionaal schilderij vol oogbedrog. Hier kun je de lucht in vliegen, een liliput of een reus worden.

Niet alleen de binnenkant, het blijkt dat het uitzicht vanaf het dak van deze woning er niet minder mooi op is. Groene heuvels zover het oog reikt met de Borobudur-tempel verborgen in het midden van dat groen. Weliswaar niet minder uniek, maar het object van deze foto is origineel!

5. Een kleine berg die zowel uitdagend als charmant is: Mount Andong

Mount Andong is een kleine berg met een hoogte van “slechts” 1.726 meter boven zeeniveau. Niet te hoog en de klimtijd is slechts ongeveer 2 uur (exclusief de tijd om te stoppen en onderweg selfies te maken).

Zelfs degenen onder jullie die niet gewend zijn om bergen te beklimmen, aarzel niet om Mount Andong op te nemen in je reisschema. Je zult onderweg veel “vrienden” maken, variërend van bamboevelden, groene dennenbossen, koele bergbriesjes en het getjilp van vogels in de lucht.

Wonderful Indonesia

Hoewel klein, betekent dat niet dat het wandelpad niet uitdagend is. Er zijn nog wegen vol rotsen, gladde trappen en smalle wegen aan de rand van het ravijn die overwonnen moeten worden. Maar nadat je de top hebt bereikt, zie je de berg Merbabu die vanaf de voorkant rechtstreeks naar je kijkt en de schoonheid van de stad Magelang ver beneden. U bent vrij om naar hartelust te genieten van dit prachtige natuurschilderij.

Wauw, zo blijkt er zijn veel interessante bezienswaardigheden rond de Borobudur-tempel. Om al deze plekken te kunnen bezoeken, is het goed vertoeven in de buurt. Op de website van Wonderful Indonesia vind je aanbevelingen voor verblijfplaatsen rond de Borobudur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *