Thursday, January 27, 2022
Home > Uncategorized > 6 leuke activiteiten om te doen in Labuan Bajo

6 leuke activiteiten om te doen in Labuan Bajo

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Sommigen van jullie moeten hebben gehoord dat Labuan Bajo door de Indonesische regering tot een premium toeristisch gebied zal worden gemaakt. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Behalve dat het Instagrambaar is, Labuan Bajo heeft ook een attractie die de harten van lokale en buitenlandse toeristen kan boeien.

Labuan Bajo biedt een verscheidenheid aan tours om iedereen aan te trekken om te bezoeken en spannende activiteiten te doen. Dit is een voorbeeld van verschillende leuke activiteiten die je daar kunt doen.

1. Bewonder de schemering op Sylvia Hill

Sylvia Hill ligt niet ver van een van de luxe hotels in Labuan Bajo, namelijk AYANA Komodo Resort. Vanaf het centrum van Labuan Bajo is het slechts ongeveer 30 minuten met de auto. Voordat je bij Sylvia Hill kunt komen, moet je over een kronkelige weg. Nadat je de auto op de parkeerplaats hebt gestopt, kun je ervoor kiezen om de heuvel aan je linker- of rechterkant te beklimmen. Bereid je fysiek voor want je moet een steile heuvel beklimmen zonder de hulp van een houten ladder. Let op elke stap en zorg ervoor dat je antislip sneakers draagt.

Het spectaculaire uitzicht op de heuvel kan ervoor zorgen dat je je moe voelt na het beklimmen van de heuvel. Vanaf de top van de heuvel zie je het blauwe zeewater, de schoonheid van kleine eilanden en cruiseschepen die lijken te stoppen in de uitgestrekte oceaan. De sfeer is romantisch, zeker als je hier komt met je dierbaren.

2. Geniet van cultureel toerisme in Melo Village

Waarom moest je naar Melo Village komen? Welnu, dit dorp biedt iets anders dan wat toeristen tot nu toe over Labuan Bajo denken. Eigenlijk kun je naast het zeetoerisme ook genieten van cultureel toerisme. Cool toch?

In Melo Village kun je het traditionele piloothuis van de Manggarai-gemeenschap zien, Mbaru Gendang genaamd. Dit huis is in de stijl van een huis op palen, overdekt met palmvezels en heeft een houten plankenvloer. Manggarai-mensen gebruiken dit huis meestal om traditionele evenementen uit te voeren.

Naast het wandelen door het prachtige dorp en het zien van het uitzicht op de stad Labuan Bajo vanaf een hoogte van 624 meter, kun je ook typische Manggarai-dansen bekijken, zoals Caci Dance, Rangkuk Alu Dance en Ndundu Ndake Dance. Om van de dans te kunnen genieten, moet je deze van tevoren bestellen, want het is niet elke dag dat buurtbewoners deze activiteit doen. De kosten variëren. Wees bereid om voor één show meer dan IDR 500 duizend per persoon te betalen.

3. Gebruik je verbeeldingskracht in de Batu Cermin-grot

Batu Cermin Cave heeft zijn eigen charme. In deze 75 meter hoge grot zie je zonlicht door de grotmuren naar binnen komen en licht weerkaatsen, als een spiegel. Zorg ervoor dat je deze grot overdag bezoekt.

Maak je geen zorgen dat je verdwaalt, want er staan ​​gidsen klaar om je de weg te wijzen in de donkere grot. Voordat je de grot betreedt, krijg je een helm en een zaklamp. Wees voorzichtig, laat je hoofd niet tegen de wanden van de grot stoten, want er zijn veel smalle gebieden waar je doorheen moet. Je moet ook niet bang zijn om vies te worden, want daarbinnen moeten je kleren vuil zijn van zand en aarde.

In de spiegelgrot kun je stalagmieten en stalactieten van verschillende vormen zien, zoals de vorm van schildpadden en koralen. Gebruik je fantasie om andere unieke vormen te zien, ja.

4. Op zoek naar Instagrambare plekken op Padar Island

Om een ​​koele plek op Padar Island te bereiken, moet je eerst vechten. Het beklimmen van de berg is ongeveer 45 minuten behoorlijk steil om de top te bereiken, natuurlijk moe. Misschien heb je vaak foto’s van Padar Island op sociale media gezien, maar de ervaring om het met je eigen ogen te zien zal zeker heel anders zijn.

Terwijl je naar de top klimt, zijn er verschillende haltes waar je foto’s kunt maken in je beste stijl. Het zal leuker zijn om Padar Island bij zonsopgang te verkennen, want behalve dat je de prachtige zonsopgang kunt zien, is het weer nog steeds koel. Al je harde werk wordt natuurlijk beloond!

Boven aangekomen zie je drie schiereilanden aan de kust met blauwgroen water geflankeerd door heuvels. Het is echt een lust voor het oog. Vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken voordat u gaat klimmen, OK! Nodig ook je vrienden, familie of partner uit om het moment op Padar Island vast te leggen met je camera of mobiele telefoon.

5. Uniek roze zand op Long Pink Beach

Je vraagt ​​je misschien af, is er nog een roze zandstrand in Labuan Bajo? Of is de roze kleur vervaagd? Gelukkig vind je bij Long Pink Beach nog natuurlijke roze zandstranden. De locatie, net achter Padar Island.

Vergeet niet dat Long Pink Beach anders is dan Pink Beach. De oorsprong van dit rode pigment is van Foraminifera dieren die in koraal zitten. Dit rode koraal wordt vervolgens door de golven naar de kust gedragen, door de golven verpletterd en vermengd met het zand. Daarom zie je hier een charmante roze gradatie.

Mis de kans niet om foto’s te maken met uw dierbaren op dit strand. Je kunt ook snorkelen met prachtige vissen en kleurrijke levende koralen zien. Uniek toch?

6. Ontmoet Komodo-draken op het eiland Rinca

Niet alleen op Komodo Island, je kunt deze gigantische hagedis ook zien op Rinca Island. Er zijn meer dan 1.000 wilde komodovaranen op dit eiland. Voordat je de Komodo-draken gaat zien, moet je natuurlijk letten op de bestaande basisregels. Zo is het, ook al is er geen specifiek verbod, beter als vrouwen die menstrueren meer afstand houden, omdat het reukvermogen van Komodovaranen erg gevoelig is voor de geur van bloed.

Het is niet zeker of je Komodovaranen kunt zien, omdat deze dieren in het wild worden achtergelaten op het eiland Rinca. De gidsen weten echter al waar de Komodovaranen zich meestal verzamelen, zoals in de kantine of onder de afdak.

Er is een speciale truc waarbij je op de foto dicht bij de Komodovaraan kunt kijken. Meestal helpen de gidsen je om daar coole foto’s te maken. Denk eraan, loop altijd in groepen, want Komodo-draken hebben een instinct om aan te vallen als iemand alleen is.

Wonderful Indonesia

Hoe, alle bovenstaande activiteiten klinken leuk, toch? Dus meteen plan een vakantie naar Labuan Bajo. Voor meer informatie kunt u deze vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *